Start

Störningar

För att alla ska trivas tillsammans är det viktigt att man inte störs av omkringboende. Alla hyresgäster är skyldiga att visa hänsyn. Lagen ser idag strängt på störningar. Den som står och inte rättar sig efter tillsägelser, kan bli uppsagd från lägenheten.

Så här står det i hyreslagen:

"När hyresgästen använder lägenheten skall han se till att de som bor i omgivningen inte utsätts för störningar... Hyresgästen ska vid sin användning av lägenheten också i övrigt iaktta allt som fordras för att sundhet, ordning och gott skick inom fastigheten... ". Hyresgästens skyldigheter gäller i lägenheten, i gemensamma utrymmen, som t ex trappa, hiss, tvättstuga och i andra delar av bostadsområdet.

Några exempel på vad lagen menar:

  • Ljudstörningar är inte tillåtna. Man för inte störa genom att föra oväsen som t ex att tala för högt, skrika eller genom att spela högt på musikanläggningen eller ha volymen på TVn alltför högt.
  • Grannarna får inte heller störas av oväsen i trappan på grund av besökare till lägenheten.
  • Hundar får inte skälla eller yla, så att omkringboende störs.
  • Kontraktets ordningsregler måste följas.
  • En enkel tumregel kan vara att ingenting ska höras in till grannen. Detta gäller dygnet, om man är extra angeläget från 22 på kvällen till 8 på morgonen eftersom man ska kunna sova ostört.

Om du upplever störning i boendet, prata med den som stör i första hand. Om det inte hjälper, kontakta oss.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK